Benim Dünyam

8 Aralık 2012 Cumartesi

İncirli Kek




Keki İçin:
3 tane yumurta
1 su bardağı  toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 tane kabartma tozu
1 su bardağı ceviz(parçalanacak şekilde hafif iri)
10 adet incir ( küp küp kesilmiş şekilde)

Kekimizi Islatmak İçin 1 adet Nescafe 3'ü 1 arada

Muhallebisi İçin:
1 kilo süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti


Üzeri için kakao

 
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük hale gelene kadar mikser ile çırpın.Daha sonra tüm malzemeleri katıp hamuru kaşıkla karıştırdıktan sonra,yağladığımız tepsiye döküyoruz.Hamurumuz biraz cıvık olucaktır,korkmayın zaten keki sünger gibi olacağından hamuru bu şekilde cıvık tutuyoruz..
Fırınımızın ayarı 180 derecede,20 dk sürecince üstü kızarana denk bekliyoruz.

Kekimiz pişerken biz muhallebisini  hazırlıyoruz..Krem şanti harici tüm malzememezi karıştırıp koyulaşana denk çırpıcı ile çırparak muhallebimimizi yapıyoruz..
Muhallebi kıvamına gelince soğuması için beklemeye alıyoruz.Soğuyan muhallebinin içine krem şantimizi de katıp karıştırıyoruz..

Kekimizi dinlenmeye aldıktan hemen sonra 1 adet büyük su bardağına nescafe yapıyoruz ve kekimizin yerini ıslatacak şekilde nescafemizi kaşık ile döküyoruz..
Islanan kekin üzerine soğuyan muhallebimizi döküp,üzerinede kakao serpiyoruz.
Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekledikten sonra,afiyetle yiyoruz...
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder